Beef BBQ Chief

Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

BEEF BBQ CHIEF: RUNDVLEES KRUIDEN
Spice up jouw gerechten met rund met onze heerlijke Beef BBQ Chief! De paprika en peper spelen de hoofdrol in deze rub en zorgen voor een lekkere twist. De aroma van koffie en kruiden als nootmuskaat, komijn en tijm ondersteunen daarbij de hoofdrolspelers en geven daarmee een verrassende smaak aan jouw (rund)vleesgerecht. Wrijf je vlees in met deze rub en laat de kleur, geur en smaak op je zintuigen werken. En wist je dat onze rub speciaal is ontwikkeld met minder suikers en zout? Met de Beef BBQ Chief word je gegarandeerd dé Master of the BBQ. En Koning van de Gezondheid!

Productinformatie

RUNDVLEES KRUIDEN
Masseer een goed geolied stuk vlees met deze rub. BBQ of gril tot het op de kern nog roze is (dit is ca. 55 graden Celsius voor medium gebakken).

De rub is overigens niet alleen voor rundvlees ideaal, maar de rub geeft tevens een vleesvervanger, zoals tofu, een heerlijke smaak!

Maat of afmetingen

Created with Sketch.

Hoogte | 6.70 cm
Gewicht | 80 gram
Diameter | 7.30 cm
Materiaal | Kurk
Waarden | Duurzaam, Natuurlijk
Gemaakt in | Nederland
Merk locatie | Nederland

Recept Idee 

Bereidingswijze:
Bereid de barbecue voor met een indirecte hitte van 140°C en ontvlies eventueel de spareribs. Hoeft niet, mag wel. Smeer de spareribs in met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de dry rub aan beide kanten. Plaats een blokje rookhout tussen de kolen of briketten (extra smaak). Dit is niet noodzakelijk. Leg de spareribs op de bbq en rooster ze lekker bruin. Je kunt de spareribs in zilverfolie verpakken. Mocht je dit niet gebruiken, dan dien je de ribs meer in de gaten houden om verbranden te voorkomen. Sluit de BBQ deksel. Ergens tussen de 2,5 en 3 uur zijn de spareribs klaar. Dit check je door de breektest te doen. Zijn ze naar wens, dan leg je ze weer terug op het rooster en smeer je ze in met de appelstroop bbq saus. Laat ze zo nog 10 minuten liggen. Haal de spareribs van het rooster en serveer ze met extra BBQ saus. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Appelstroop BBQ saus:
Ingrediënten:
200 ml ketchup, 200 g appelstroop, 2 el appel cider azijn, 1 el Worcestershire saus, 2 el honing, 1 el chipotle saus, 1 tl kaneel, zout en zwarte peper naar smaak
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bereidingswijze:
Neem een steelpannetje (dat op de BBQ kan) en doe daar de ketchup, appelstroop, azijn en de worcestreshire saus in. Breng dit zachtjes aan de kook terwijl je roert zodat de appelstroop zich goed mengt. Doe dan de bruine suiker, chipotle en kaneel erbij. Laat de saus iets doorsudderen totdat de suiker is gesmolten en opgenomen.